Károly király e különleges ételről is lemondott, hogy megküzdjön a rákkal - Életmód.


A brit uralkodó sosem volt híres arról, hogy össze-vissza falatozna, de most még szigorúbb diétát követ. Károly király orvosai javaslatára bizonyos ételeket kiiktatott az étrendjéből, hogy támogassa a gyógyulási folyamatát.

A 75 esztendős brit monarchánál januárban rákos megbetegedést állapítottak meg. Károly király, aki mindig is elkötelezett volt az egészséges életvitel iránt, most különös figyelmet fordít táplálkozására.

Károly király a gyógyulás érdekében orvosai tanácsára komoly változtatásokat vezetett be az étrendjében: a vörös húst avokádóra cserélte, hogy segítse szervezete regenerálódását és támogassa a rák elleni küzdelmet. A BBC egykori királyi tudósítója, Jennie Bond szerint a vörös hús elhagyása nem jelentett komoly lemondást Károly számára. Elmondta, hogy a király régóta ügyel arra, hogy étrendjét egyszerű és természetes ételek alkossák, és eddig is gyakran tartott húsmentes napokat. "Mindig is nagyon tudatos volt az étrendjével kapcsolatban - nagyon ritkán ebédelt. Sok éven át szándékosan kerülte a húst és a halat heti két napon" - nyilatkozta. Bond hozzátette, hogy a király a tejtermékek fogyasztását is korlátozza. Eddig környezetvédelmi megfontolásból tette, most azonban az egészsége miatt is fontos számára ezeknek az ételeknek a kerülése.

A király mindig is a mértékletes étkezést és a bioételek fogyasztását preferálta. Graham Newbould, aki korábban a séfje volt, elárulta, hogy Károly reggelije rendszerint házi készítésű kenyérből, friss gyümölcsökből és zöldségekből áll.

Related posts