Mitől lesz igazán különleges egy csemegekukorica? Fedezd fel velünk a titkokat!

Bár az aszály és a növényi betegségek alaposan megviselték a termést, a boltokban még mindig fellelhető hazai csemegekukorica. Most már csak az a kérdés, hogyan válasszunk a kínálatból, és miként készíthetjük el tökéletes ízvilággal. Lássuk a részleteket!
Az úgynevezett frisspiacra szánt terméket elsősorban kistermelők állítják elő, jellemzően 0,5-1 hektáros területeken. Annak érdekében, hogy minél előbb meg tudjanak jelenni a piacon a csemegekukoricával, néhány helyen fólia alatt is nevelik. Ennek köszönhetően az első szállítmányok már júniusban megjelentek a boltokban, de az igazi szezon még csak most jön. A palántázott kukoricának és más termesztési módszereknek, valamint az ütemezett vetésnek köszönhetően a termelők egészen szeptemberig el tudják majd látni a hazai piacot friss csemegekukoricával. Az itthon kapható csemegekukorica szinte kizárólag hazai termesztésből származik, az import aránya elhanyagolható - olvasható a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) oldalán.
A boltokban és piacokon az árak kezdetben 5-600 forint körül alakultak, mostanra viszont a csövek ára 200 és 400 forint között változik. Ami a nagybani kereskedelmet illeti, a prémium kategóriás hazai kukorica jelenlegi ára 240-280 forint között ingadozik.
A csemegekukorica rendkívül tápláló, hiszen jelentős mennyiségű B1, B5, B9 és C-vitaminnal büszkélkedhet. Emellett gazdag rostokban és ásványi anyagokban is, mint például a vas, foszfor és magnézium. Éppen ezért érdemes beépíteni az étrendünkbe, hogy kihasználhassuk jótékony hatásait.
Tehát azoknak, akik fogyni szeretnének, érdemes rendszeresen beiktatniuk ezt a zöldséget az étrendjükbe. Ráadásul gazdag energiában is: 100 grammban körülbelül 3-4 gramm fehérje, 20 gramm szénhidrát és számos, korábban említett vitamin található.